SOURCE MODIFICATION CENTRE

SourceSDK.pl
Teraz jest 03-09-2010, 2:30

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bitwa na detale #3 - Bunkier (OCENY)
PostNapisane: 01-12-2009, 2:26 
Moderator

Podziękował: 3
Ma podziękowań: 22
Dziękuje wszystkim za wzięcie udziału w trzeciej edycji "Bitwy na detale".

Jak na razie była to najbardziej kontrowersyjna i bardzo zmienna bitwa na detale. W czasie trwania konkursu zmieniała się jej forma oraz co nieco zasady. Mam nadzieję, że teraz po oddaniu plików .bsp bardzo jasno wykształtuje się zdanie co do formy konkursu. Czy powinny być same screeny czy też dodawane do nich mapki? No i wpływ oddawania mapek a liczba uczestników zadeklarowanych a biorących udział... ;-)

Uczestników na pewno miało być więcej, ale jak to zwykle bywa odpadają oni w czasie tworzenia mapek...

Zasady oceniania są takie same jak podczas Source Mapping Competition.
Proszę każdego z was by oceniał mapki układając je według miejsc, które według niego powinien zająć, jednocześnie uzasadniając miejsce, które zajął np.

1. Pro mapper - super mapka
2. inny Pro mapper - trochę błędów
3. trzeci pro mapper - nie podoba mi się
4. pro mapper na 4 miejscu.

Głosować można do czwartku 3 grudnia do godziny 12:00 (mam nadzieję, że tyle czasu wystarczy).
Autorzy prac pomijają własne prace podczas oceniania.

Pamietajcie, że oceniamy detale! Miłego oceniania... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Prace uporządkowane tradycyjnie już w kolejności alfabetycznej. W czasie publikowania tematu wszystkie linki do mapek zostały sprawdzone...
DO BRONI! DO BUNKRA! :headcrab:

UWAGA!
Przy testowaniu mapek zauważyłem, że żadna z nich nie ma wykonanych cubemap. Po odpaleniu każdej mapki zapobiegawczo wpiszcie buildcubemaps, bo inaczej wygląd mapki może ulec radykalnej zmianie.
Dochodzenie do błędu:
Testowałem mapkę Cherema - ok, to chyba błąd nowicjusza.
Mapka Oziego - ten też?
Mapka Zwieracza - Zwierku też bez cubemap? Bardzo podejrzane...
Mapka Tepcia (na końcu) - DOBRA, coś jest NA PEWNO NIE TAK! :mrgreen:
Możliwe, że to tylko na moim kompie, ale lepiej dmuchać na zimne...

:.: Cherem Tyranus

ObrazekObrazekObrazek

LINK DO MAPKI - CHEREM TYRANUS

:.: Ozi

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

LINK DO MAPKI - OZI

:.: Tepcio

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

LINK DO MAPKI - TEPCIO

:.: Zwieracz

ObrazekObrazek

LINK DO MAPKI - ZWIERACZ

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 3:30 
HeadCrab

Podziękował: 2
Ma podziękowań: 0
Ojej. Jak widzę prace moim konkurentów to uświadamiam sobie jak dużo pracy mam przed sobą. Uwierzcie że to jest moja pierwsza mapka w source sdk. Ale teraz przejdźmy do oceny. Naprawdę nie wiem jak wyznaczyć lidera bo każda mapka miała swoje plusy i minusy, więc powiem tylko to co o nich myślę.

- Ozi - już po otwarciu mapki zostałem przygwożdżony do krzesła. Sam nie wiem co myśleć o tak dziwacznej mieszaninie tekstur a sama mapka jest trochę chaotyczna i szczerze mówiąc z pomieszczenia na pomieszczenie zastanawiam się gdzie tak naprawdę jestem. Nie przyjemnie mi się zwiedzało twoją mapkę
- Tepcio - Totalny hard-core!! Widać że bardzo namęczyłeś się nad tą pracą. Dźwięk, światło i totalny syf jak bo bombardowaniu. Z wyglądu jest bardzo fanie. Nie podobało mi się tylko to że mimo tych widoków to praktycznie jest tak strasznie ciasno i za bardzo nie ma gdzie chodzić. Zacząłem szukać jakiś przejść, dziur i przeszkód, które by bardzo pasowały do tej mapy ale nic niestety nie znalazłem. :sad: Podsumowując - malutkie ciacho z toną bitej śmietany.
- Zwieracz - bardzo ułożona i zróżnicowana mapka. Przyjemnie mi się ją zwiedzało i oglądało tylko szkoda że wpadłem w dziurę i mnie zabito. :sad:
Nie podobało mi się to że niektóre obiekty były jakości godnej starej hl co psuło trochę klimat. Myślę że gdyby sdk dawało 100 razy więcej modeli, mebli, zdobień itp to mogła by z tego wyjść naprawdę fajna mapka.
- Cherem Tyranus - Cóż. Jedynym moim usprawiedliwieniem jest to że jest to pierwsza mapka jaką kiedykolwiek zrobiłem bowiem jestem nowym użytkownikiem sdk. W palnie miałem żeby ten tzw. bunkier był zalany częściowo brudną wodą i w środku walały się stare, zniszczone przedmioty wojskowe takie jak radia itp. Niestety miałem taki problem że po odpaleniu mapki nie było widać wody ale było ją słychać i przy okazji przy każdym kroku gracz wydobywał dźwięki jak wodolot :grin: Totalna porażka, więc pozbyłem się wody. Następnie miała być mroczna muzyka osobno w bunkrze, otoczeniu i dziurze w której zaczynamy, ale znowu problemy techniczne mi przeszkodziły bowiem ambient_generic, mimo przeczytania masy poradników, nie chciał wydobywać z siebie dźwięków. Ale mimo wszystko udało się ją skończyć na tyle by ją wam pokazać. Moim zamiarem było stworzyć coś nad wyraz dzisiejszego, podupadłego, starego bunkru. Miał on leżeń na bagnach, zalany i zniszczony a wokół niego miały się walić śmieci i złom. Chciałem stworzyć mroczny klimat upływającego czasu i zapomnienia ale ograniczyło mnie zbyt małe doświadczenie w SDK. Dodatkowo nie mogłem sobie poradzić z wstawianiem nowych modeli z Blender-ze mimo szukania i kombinowania nie mogłem dodać to export, by tworzył format jaki chciałem. I o to prezentuje przed wami efekt moich wypocin i deklaruje wam że moje następne prace będą o wiele bardziej efektywne.

Takie mam zdanie. Ciekawa recenzja, nie? :mrgreen:
Miłego oceniania

\\Może byś tak je łaskawie uporządkował w kolejności, którą powinny zająć? Czy rezygnujesz z oceniania, a te "recenzje" to tylko Twoje widzi-misie? - dop. cssghost

Ostatnio edytowano 01-12-2009, 3:40 przez Cherem Tyranus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 8:05 
Moderator

Podziękował: 0
Ma podziękowań: 15
sie narobilem nie? :D:D jednak brak czasu.

1. Dam Tepciowi ale mapa Oziego byla lepsza tylko gorzej wykonana
2. Ozi tak jak wyzej
3. Zwieracz troche malo detali na 1 screen widac ze sie wzorowales na jakims zdjeciu
4. CHEREM TYRANUS przepaść do reszty.

nastepnym razem obiecuje ze cos zrobie. Slowo :P

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 9:42 
GunShip

Podziękował: 7
Ma podziękowań: 11
Broń boże nie chciałbym się usprawiedliwiać ale mieliśmy iść w jakoś, a nie w ilość

cssghost napisał(a):
Pamietajcie, że oceniamy detale!

sorry za cubemapy ale mialem tyle final wersji ze wreszcie na tej nie zrobilem xD

1. ozi o ile główne pomieszczenie dawało rade, reszta słaba, poraził mnie jakoś brak futryn, czegokolwiek. Sama bryła pomieszczeń lepsza niż u zwierka.

2. zwierku, hmm potrafisz lepiej :D słabo modele wpasowane do brushworku, poustawiane w sześciościennym pokoju co daje efekt "pudełkowatości" (2 scereen)

3. CHEREM TYRANUS dno, pierwszej mapy się wogole nie pokazuje, a co dopiero wyslyla na konkurs, człowieku...

znowu olaliście oświetlenie, nawet jak brushwork kuleje a da się dobry kontrast na oświetleniu to jest fajnie.

ps
dlaczego skrypt zamienia słowo z a j e b i ś c i e na fajnie? xD

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 10:18 
Zombie

Podziękował: 4
Kurde, nie zdążyłem mapki zrobić na czas, trochę problemów z hammerem wyniknęło. No cóż, myślę, że ją dokończę i wstawię za jakiś czas na forum do oceny coby się nie zmarnowała.

A ocenię jak wrócę ze szkoły.

Ostatnio edytowano 01-12-2009, 11:20 przez Garret, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 11:11 
Admin

Ma podziękowań: 80
tepcio napisał(a):
dlaczego skrypt zamienia słowo z a j e b i ś c i e na fajnie?

bo ma być zajebista kultura i chuj

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 12:04 
HeadCrab

Ma podziękowań: 3
1. Zdecydowanie Tepcio za świetne displacementy i brushwork. Drobna uwaga, stosuj jakieś clip'y na przyszłość, bo idzie się zablokować niemiło.
2. 0zi, choć tekstury są źle dobrane, przejścia pomiędzy nimi są gorzej niż tragiczne i oświetlenie nie wyrabia - jesteś na drugiej pozycji ;D
3. Zwieracz, strasznie schematyczny lvl design, wygląda jakbyś w ogóle nie włożył w to serca.
4. hm, co robią tam te szafy?

btw. co najmniej tydzień na zrobienie mapy by się przydał, ponieważ nie wszyscy mają multum czasu.

no i jeszcze jedno:
Obrazek
nie daliście dokończyć, ale może jeszcze do tego przysiądę i jakąś mapkę sp zmajstruje.

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 2:57 
G-Man

Podziękował: 20
Ma podziękowań: 39
1. Tepcio
No, jest piknie, co tu dużo mówić. Twoja wrodzona skromność miała rację, że wygrasz.

2. Ozi
No nieźle. Może trochę oświetlenie skiepszczone, ale brushwork może być.

3. Zwieraś
Dałeś ciała.

4. Cherem Tyranus
Już palce mnie bolą od klepania w klawiaturę.

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 5:18 
GunShip

Podziękował: 7
Ma podziękowań: 11
Unplugged napisał(a):
Drobna uwaga, stosuj jakieś clip'y na przyszłość, bo idzie się zablokować niemiło.

wiem, że się da zablokować między rurami ale olałem :razz:

A Twoja mapa była warta zarwania nocy.

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 6:12 
GunShip

Ma podziękowań: 27
Coś masz css u siebie walnięte, bo u mnie wszystkie miały cubemapy :O

Poziom konkursu niezły, chociaż szykowało się więcej wejść. Według mnie kolejność nie może być inna jak wcześniej podana, czyli:

1. Tepcio, nic dodać nic ująć, idealna pozycja do bitwy na detale.
2. Ozi, wykonanie gorsze, ale dodatki są zabójcze :)
3. Cherem Tyranus, jak na pierwsza mapę jest naprawdę dobrze, jednak środek bunkra praktycznie nie istnieje i nie ma czego oceniać.

Nikomu nie podobał się mój gramofon :(

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 6:19 
Moderator

Ja niestety totalnie nie znalazłem czasu na mappowanie. Od czasu ogłoszenia konkursu miałem lawinę zajęć...
Miałem trochę wolnego czasu w weekend, ale poświęciłem go na grę w CSS... :mrgreen:
Mapkę, a właściwie jej trzecią wersję zacząłem robić wczoraj i miałem na to cztery godziny... Mission Imposible...

No tak pomyślicie, cztery godziny to nie mało dla człowieka który w miarę ogarnia hammera. No tak...
Gdyby Hammer nie wysypywał się 100 razy, tworzył artefakty na mapce, źle tworzył displacementy... i setki problemów, które wydłużają tworzenie mapki, to na pewno bym zdążył zrobić coś na przedostatnie miejsce... :headcrab:
Zastanawiałem się kiedyś nad Unreal Engine, ale po wczorajszym festiwalu łaciny podwórkowej przy komputerze zastanawiam się nad nim jeszcze bardziej... :headcrab:

Przejdźmy do ocen...
A oto i one:
1. Zwieracz :+: :+: :+:
Jak dla mnie jedyna mapka przypominająca bunkier. Nie. Właściwie to inne mapki nie przypominają bunkra...
Dobra mapka jest prosta, ale co z tego? Tutaj czuć klimat podziemi... Długie korytarze. Opuszczone pomieszczenia. Wszędzie nienagannie działające światło (?) (mogłeś gdzieś wstawić coś mrygającego). I ten gramofon. Wykonanie super, ale to w tym wypadku szczegół. Ten gramofon to jedyny element, który nie pasuje do reszty... To tak jakby ktoś tam przed chwilką był i włączył go i nadal tu gdzieś jest? Pojawia się niepewność - ktoś zły? dobry?, działa wyobraźnia i o to chodzi... Zaczyna się wymyślać historię mapki, nawet się nad tym nie zastanawiając...
Mówiłem, że oceniamy detale. Dla mnie ten gramofon, to detal na wagę całej mapki. Bez niego cała mapka nie byłaby taka sama...
Jak dla mnie 9,85/10 :mrgreen:
2. Tepcio :+: :+:
Mapka miażdży pierwszym wrażeniem. I chyba tylko tyle. Szczegółów jest tak wiele, jakby ktoś wysadził wysypisko śmieci i skup złomu w jednym... Trochę dziwnie. Naturalnie i jednocześnie przesadnie... Mapka ogólnie bardzo mała. Ja rozumiem, że mało czasu i dużo szczegółu, ale jakoś tak... mało. :neutral:
3. Ozi. :+: :-:
Ja nie wiem dlaczego ludzie się zachwycają tą mapką. Jak dla mnie poprawnie wykonana, z atomowym guzikiem, który ujawnia broń ostateczną... Ładnie ładnie... Ale wystarczyło na 3 miejsce...
4. Cherem Tyranus :.:
Hmmm... Bunkier ze spodka kosmicznego? Najlepsze jest to, że jak dla mnie to coś nawet służącego do obrony, ale chyba nie bunkier ... Jak na pierwszy raz nieźle... Pokonali Cię tylko doświadczeniem...
A ty pokonałeś tych wszystkich, którzy nie oddali mapki... :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 7:05 
Antlion

Podziękował: 1
1. Tepcio - Już od samego początku było czuć wspaniały klimat opuszczonego bunkra, mapa nie jest bardzo dobra tylko pod względem wyglądu, ale także wszystkie efekty dźwiękowe, budują wspaniały klimat! Mapa wzbudziła u mnie pozytywne wrażenie i utrzymała je do samego końca (który nastąpił szybciutko :P )

2. Zwieracz - po screenach myślałem, że mapka będzie mała i słaba, ale jakie było moje zdziwienie gdy ją włączyłem. Już na samym początku spodobały mi się drzewa z skyboxa, były rozmazane i dawały bardzo ładny efekt, a nim idzie się dalej do bunkra tym lepiej (gramofon <3 ). Niestety mimo, że mapkę przyjemnie się zwiedza, to trochę pusto się wydaje w tych korytarzach.

3. Tyranek - pomysł na bunkier fajny, ale cała reszta mi nie pasowała. Gdyby to inaczej oświetlić, dać inne modele, byłoby dużo lepiej.

btw. wcisnęliście czerwony guziczek na mojej mapce :3 ?

Tytuł:
PostNapisane: 01-12-2009, 10:39 
Zombie

Podziękował: 4
Hmm no więc tak:

1. Zwieracz - tak jak pan wyżej po screenach lekko się zawiodłem. Taka nijaka mapka pomyślałem. Jednak gdy zagrałem zmieniłem zdanie. Początek rozgrywki - średni. Okolica sielankowa ale rażą w oczy 2 wymiarowe drzewa w skyboxie oraz widoczna granica między skyboxem a mapką. Do tego nie da się wyjść na bunkier bo blokuje nas niewidzialna ściana (mam tendencję do włażenia we wszelkie możliwe zakamarki w grach i nie lubię niewidzialnych ścian). Dalej jednak tylko lepiej. Ta, jako jedyna z map (nie licząc mojej, której nie dokończyłem :P) rozgrywa się w podziemiach. Cały czas gdy eksplorowałem teren bunkra, miałem uczucie, że na demną znajduje się kilka ton ziemi. Do tego, klimat mapki był lekko horrorowaty, jednak ciekawie skonfrontowany z sielankową atmosferą na polu. Leciutkiego dreszczyku dodawał gramofon (ciha muzyczka pośród grobowej ciszy) oraz klimat totalnego odosobnienia (tego nie uświadczyłem na innych mapach). Jeżeli chodzi o sam wygląd to poza powieszchnią, mapka prezentuje się bardzo dobrze. Ładny design oraz zgrabnie dopasowane tekstury przemawiają zdecydowanie na plus. No i zakończenie fajne, przestraszyłem się wpadając do tej dziury (jednak później ją przeskoczyłem). Podsumowując:

Plusy:
+Klimat
+Ładny design
+Klimat
+Sielankowe otoczenie

Minusy:
-Brzydki skybox
-Mała
-Niewidzialne ściany

Ocena:
8+, w porywach 9 ;) /10

2.Tepcio - Wachałem się czy nie dać ci 1 miejsca, ale ostatecznie zrezygnowałem. Jednak 2 miejsce to także powód do dumy. Mapka jest zdecydowanie najładniejsza jeżeli chodzi o otoczenie to mapka zwycięża ze wszystkimi. Nie wiem dlaczego ale przypomniała mi się Omaha Beach jak grałem w twoją mapkę ;) Niestety ciekawy wygląd mapy, nie współgra z jej wielkością. Mapka jest tak mała, że no bez przesady. Aż noclipem latałem, by sprawdzić czy nie przeoczyłem jakiegoś przejścia :P Nie za bardzo pasował mi też ta tona śmieci walających się po mapie. Z 1 strony w porządku, ewidentnie widać że bunkier ten brał udział w niejednej wojnie (i właśnie bierze w kolejnej), ale co tam robi np rower? Żołnierze przemieszczają się po tak małym terenie pojazdami? :P
Ilość propów trochę utrudniała także poruszanie. Ogólnie jednak mapka z oddali prezentuje się wręcz fenomenalnie za co duży plus.

Podsumowanie:
Plusy:
+Zewnętrzny wygląd mapki
+Ciekawy klimat wojenny
+Ładne wnętrza (nie wiem czy mogę użyć liczby mnogiej :P)

Minusy:
-WIELKOŚĆ! (a raczej małość :)
-Troszeczkę za duży bałagan
-Niewidzialne ściany
-Blokowanie się gracza w kilku miejscach

Ocena:
8/10

3. Ozi - Hmm, twoją mapkę odpaliłem jako drugą i od razu mi się spodobała. Radziecki bunkier to ciekawy pomysł. Gdy jednak zobaczyłem mapkę Zwieracza oraz Tepcia niestety twoje dzieło zubożało w moich oczach. Rzuca się w oczy mała liczba detali, oraz troszkę źle ustawione światło w jednym miejscu, co jednak rekompensuje kibel :)
No i otoczenie to kompletna kicha, bo o ile u Zwieracza to ma klimat to u ciebie aż nadto widoczne są niedoróbki w zewnętrznej części. Zirytował mnie także błąd z słuchawką od tego panelu, gdyż miała ona nieskończenie długi kabel :P
No i do kibla nie da się wejść (nawet noclipem).
Jednak co by nie mówić mapka prezentuje wysoki poziom i 3 miejsce jest tylko dlatego, że konkurencja była naprawdę mocna.

Podsumowanie:

Plusy:
+Fajny pomysł z radzieckim bunkrem
+Ogólnie ciekawa budowa bunkra i oteksturowanie
+Kibel

Minusy:
-Ktoś zabarykadował się w kiblu i nie można do niego wejść ;)
-Brzydkie otoczenie

Ocena:
7/10

4. Cherem Tyranus - no cóż, jako że twoją mapę uruchomiłem jako pierwszą, i nie widziałem jeszcze konkurencji to byłem skłonny wystawić ci nawet niezłą ocenę. Jednak niestety później otwarły mi się oczy. Mapka jest malutka a przy tym główna jej część czyli bunkier przypomina UFO wyłupane z kamienia i w dodatku puste :)
Na mapce jednak unosił się fajny klimat stworzony zapewne przez te skały oraz śmieci wokoło, które jednak wytworzyły kilka nielogiczności. Po 1 skąd tam szafa? Po 2 jak ktoś tam wiechał ciężarówką? A już to auto na skałach to nomalnie mnie rozwaliło. To jakiś skup złomu założony przez jaskiniowca czy co?
Ogólnie jednak mapa jak na pierwszą całkiem niezła (oczywiście trochę w tym mojej zasługi gdyż ciągle się mnie pytałeś jak zrobić to czy tamto xD), ale w ogólnym rozrachunku przegrywa z tworami takich osób jak Tepcio czy Zwieracz.

Podsumowanie:

Plusy:
+Nawet fajny klimat
+Ładne skałki
Minusy:
-Brak skyboxa (przydałby się)
-Pusty bunkier wyglądający nie za dobrze
-Chyba dużo pijanych kierwców jeździ obok mapki gdyż samochody umieszczone są w dziwnych miejscach (ale to dodaje mapce komizmu więc może być zaliczone jako plus)

Ocena:
4+/10

A teraz pytanko do zwycięzców: Jak wy robicie takie wypasione mapki? Ja nad moją męczyłem się z 20 godzin, jak nie więcej a zajęła by 3 albo 4 miejsce. Jednak mam zamiar ją dokończyć.

Uff, ale się napisałem.

Tytuł:
PostNapisane: 03-12-2009, 12:22 
Breen

Podziękował: 17
Ma podziękowań: 14
Szkoda, że jak zwykle zabrakło mi czasu. Następnym razem muszę coś zdziałać, fajnie że poziom jest coraz wyższy.

1. tepcio
Co tu gadać - bunkier porządny, dźwięki są, efekty są, klimat jest, zasługujesz na miano pro mappera ;)
2. zwieracz
Początkowo chciałem dać Ci pierwsze miejsce. W mapce czuć ten klimat i kontrast pomiędzy polem a bunkrem ;)
3. ozi
Fajny pomysł. "You are here" i guzior też dobre, ale to nie wystarcza.
4. Cherem Tyranus
To wygląda jak ufo. Spodobał mi się motyw z ciężarówką która wjechała w skały, ale nic poza tym. Jak na pierwszą mapę mogło być gorzej.

Tytuł:
PostNapisane: 03-12-2009, 4:40 
Moderator

Proszę państwa oto oceny końcowe:
Kod:
| 2 |  zwieracz          | 3 2 3 3 - 1 2 1 2 2  | 19 | 9 | 2,11 |
| 3 |  Ozi               | 2 1 2 2 2 3 - 3 3 3  | 21 | 9 | 2,33 |
| 4 |  Cherem Tyranus    | 4 3 4 4 3 4 3 4 4 -  | 33 | 9 | 3,67 |
--- -----------------------------------------------------------

Dziękuje uczestnikom oraz wszystkim którzy głosowali na mapki.
Zwycięzcy gratulujemy. :mrgreen:

Nie można nie wspomnieć o małych kontrowersjach jakie ten konkurs wywoływał:
:.: Bitwa na Detale czyli na screeny czy na mini-mapki?
:.: A jeśli na mapki to ile czasu poświęcić na mini-mapkę?
:.: Jeśli będziemy przedłużać czas to czym będzie się odróżniać Bitwa na Detale od Source Mapping Competition?

Przyznaję bez bicia, że temat bunkra nie należał do łatwych... ale według mnie nie powinniśmy przedłużać czasu konkursu. Te sto kilkanaście godzin powinno wystarczyć na prostą mapkę na konkurs... W końcu to nie SMC tylko BnD... :headcrab:
No i oddawanie mapki też ma swoje plusy i minusy, ale oddając mapkę można więcej zobaczyć... i poczuć klimat...

Według was powinniśmy wprowadzić jakąś malutką nagrodę wysyłaną pocztą dla pierwszego miejsca? Byłbym skłonny coś ufundować małego do 10 zł...

A jakie są wasze opinie?

Już wkrótce Bitwa na Detale #4 :!:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]