SOURCE MODIFICATION CENTRE

SourceSDK.pl
Teraz jest 08-09-2010, 3:32

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: ¤ SMC Mapping Competition 4 [PRACE]
PostNapisane: 08-07-2009, 10:09 
Admin

Podziękował: 1
Ma podziękowań: 4
[center]SMC Mapping Competition 4 [PRACE][/center]

[center]Tutaj będą umieszczone prace konkursowe oraz w późniejszym czasie oceny. Proszę o przesyłanie map na adres raven22[@]tlen[.]pl[/center]

Ostatnio edytowano 15-07-2009, 12:16 przez .raven, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: mars002
PostNapisane: 15-07-2009, 12:02 
Admin

mars002

DOWNLOAD (rapidshare)
DOWNLOAD (sendspace)

Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnio edytowano 15-07-2009, 7:21 przez .raven, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: misjanamarsa
PostNapisane: 15-07-2009, 12:04 
Admin

misjanamarsa

No więc miało to być tylko prze konwertowanie mapki na silnik OrangeBoxa a skończyło się na remake'u całej mapki xD
Wszelkie zmiany w kodzie zostały usunięte [czysty Ep2] ;]
Mapkę można odpalić na 2 sposoby :
1. Wypakować cały folder do Source Mods i odpalić jako mod [zalecane]
lub
2. Wypakować pliki models,materials,maps,scenes,sound do Ep2 [niezalecane]

Bardzo krótki opis fabuły:
Zostajesz wysłany[przeteleportowany] na stację badawczą "SUX - 69" znajdującą się na Marsie aby sprawdzić czemu stacja nie daje znaku życia od 3 dni.

PS 1 : Pod koniec mapki można dostać "bonusa" hehe napiszę tylko że to jest związane z 1 achivementem z Episode2 :)

DOWNLOAD

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15-07-2009, 12:05 
Admin

Deserted Countdown (EP2)

DOWNLOAD (Sendspace)
DOWNLOAD (PlanetPhillip)
DOWNLOAD (FileFront)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15-07-2009, 12:15 
Admin

Phantom of Mars (EP2)

DOWNLOAD

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15-07-2009, 12:18 
Admin

[center]SMC Mapping Competition 4 [OCENY][/center]

[center]Na konkurs wpłynęły niestety tylko 4 mapy, ale cóż :). Proszę o ocenę standardowo tak jak zawsze, tzn.: 1 Miejsce: Nazwa najlepszej mapy, 2 Miejsce: Nazwa drugiej mapy, itp. Proszę też o drobny komentarz do każdej mapy. W tym temacie każdy ma prawo do jednego posta oceny - wolna dyskusja w temacie obok :) I nie oceniajcie po screenach.

Życzę powodzenia uczestnikom![/center]

Tytuł:
PostNapisane: 15-07-2009, 2:26 
G-Man

Podziękował: 59
Ma podziękowań: 39
1 msc - misjanamarsa (Cud miód i orzeszki :) i Miała Marsa w tle w menu)
2 msc - Phantom Of Mars (Klimat dobrze utrzymany ale nie tak jak na 1 msc-u)
3 msc - Deserted Countdown (Ogółem to startujemy, idziemy tylko do sterowni otworzyć drzwi i idziemy do światła ;) No skoro rakieta na zewnątrz to w środku też mogłeś zrobić) [1 Bug, w tej sterowni to pod jednymi drzwiami tekstury się na siebie nakładają i jest migawka]
4 msc - mars002 (Bez obrazy ale to dno takie jest, startujesz... Oczywiście zamiast trigger_once jest trigger_multiple i wiele razy nagle ściemnia się ekran po czym jaśnieje i powtarzane jest polecenie. Idziemy do sterowni to szukając znalazłem... Potem 10 szybkich zombie i 5 zwykłych kontra ty i łom... Dla prawdziwych Gordonów :headcrab: ... (Tu akurat miałem zabawe, że przeżyłem :P) i miałem niby włączyć zasilanie awaryjne nie trzeba było na koniec to się idzie na prom, ładnie zrobiony rzecz jasna... Ale jedno mnie dziwi jak z jednego headcraba powstało 10 szybkich headcrabów i dodatkowe 4 zwykłe? I ci ludzie to tak o w 5 minut mutacje przeszli i taka gromadka tam poszła się dać zabić... Bo krwi nie widziałem)

EDIT: Co to za miejsce na screenie drugim w mars002? Nie widziałem go, a skończyłem przechodzić mapke...

Trochę się rozpisałem nad ostatnim ale takie jest moje zdanie i nie wińcie mnie za to.

Obrazek

Ostatnio edytowano 16-07-2009, 1:02 przez Tracha, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15-07-2009, 10:31 
HeadCrab

Ma podziękowań: 0
Naprawdę all mapki mi się podobają i miałem problem z oceną :/

1. Phantom of Mars (Mapka jest bardzo dobrze zrobiona ;] największą zaletą mapki jest jej klimat :] przypomina on half-life )
2. Deserted Countdown ( Tutaj miałem problem między 1 a 2 miejscem :/ też b.dobrze zrobiona mapka ;] a ten 3d skybox z rakietą zarąbisty jest ;] lecz jednak klimat mapki "Phantom of Mars" zwyciężył )
3. mars002 ( Mapa ma fajny klimat przypomina nieco HL według mnie jedyne czego brakuje to trochę więcej detali, różnego rodzaju shitu [skrzyń, jakiś mechanizmów albo nawet krasnali ogrodowych ] na korytarzach :]

offtopic :
Cytuj:
Potem 10 szybkich zombie i 5 zwykłych kontra ty i łom... Dla prawdziwych Gordonów

Nie odwiedziłeś magazynu ?

Cytuj:
EDIT: Co to za miejsce na screenie drugim w mars002? Nie widziałem go, a skończyłem przechodzić mapke...

To miejsce jest niedaleko magazynu z bronią, tam gdzie idziesz włączyć zasilanie ;] musiałeś przez nie przechodzić jak włączałeś zasilanie.

PS : Filmik jak przejść moją mapkę 'Misja na Marsa' : http://www.wegame.com/watch/Misja_na_Ma ... s_HL2_map/

Ostatnio edytowano 16-07-2009, 6:29 przez FenixGman, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15-07-2009, 12:11 
G-Man

Podziękował: 14
Ma podziękowań: 113
1. Phantom of Mars - Świetna mapka, dobrze rozmieszczone NPC, wcześniej obmyślana fabułka, wystarczająco dużo detali, dobra zabawa, układ broni na mapie także, krasnal z głosem gman'a też dobre, fajne efekty lecz jeden miał błąd tzn.: Gdy wbiliśmy do drugiego Portala, gdzie musieliśmy przejść przez tą wąską ścieżkę, efekt, który się tam znajdował znikał po wczytaniu gry i ogólnie fajna akcja. Tak więc jak dla mnie ta mapka powinna zająć pierwsze miejsce. Gratuluję ZWIERACZ.

2. Deserted Countdown - Zanim zagrałem w Phantom of Mars myślałem, że tej mapki nic nie przebije, ale myliłem się. W tej mapce jest dobre udzwiękowienie, między innymi podobały mi się odgłosy "atmospheric", gdyż były dobrze dopasowane. Dobra praca z NPC, bronie także dobrze dopasowane do poziomu mapy (nie za dużo i nie za mało). Ogólnie błędów nie było, ale żeby stanąć na pierwszym miejscu mapce brakło nie wiele. (Troszeczkę była za krótka). Tak więc myślę, że się zgodzisz ze mną Dabu.

3. Misja na marsa - Mapka ładna, dźwięki także oraz NPC. Dobrze umiejscowione bronie i amunicja tak więc niczego nie brakowało. Dość duży minus to akcja i tak jak w mapie Deserted Countdown była za krótka. No i było tam jeszcze troszkę błędów, ale to można pominąć. GJ

4. Mars002 - Czy ta mapa zasługuje na miano dna to jeszcze bym nie powiedział. Ta mapka przypomina mi pewien typ/rodzaj map "puzzle", gdzie trzeba latać z jednego miejsca na drugie co mi się bardzo podoba. Dźwięki są dobre lecz było parę błędów technicznych. Chciałem dać ją na trzecie miejsce lecz chyba nie było by to sprawiedliwe, gdyż na mapie było za mało detali. Przykro jest mi dawać ją na ostatnie miejsce bo na prawdę lubię takie mapki, ale niestety. Warto czasami posiedzieć dłużej i wstawić więcej prop'ów.

To tyle z mojej opinii. Fajnie było pograć na waszych mapkach. Żałuję, że nie mogłem się przyłączyć do konkursu, ale nie miałem czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 16-07-2009, 12:49 
Moderator

Podziękował: 3
Ma podziękowań: 22
Wybór pierwszej mapki był według mnie bardzo trudny. Każda mapka miała swój własny specyficzny klimat i własne specyficzne mankamenty ;)

Alfred Hitchcock zwykł mawiać, że film (o grach jeszcze nie wiedział ;-) ) powinien zaczynać się o trzęsienia ziemi, a potem napięcie powinno stopniowo narastać. Każda mapka miałą własny unikalny i urzekający początek pt: " Coś jest nie tak, jak być powinno". Jest cicho. Za cicho. Albo głośno. Bardzo głośno.

And the winner for me is:

1. Deserted Countdown
Mapka według mnie podchodzi już pod styl Valve.
:+: Widok rakiety wystającej z silosu robi wrażenie.
:-: Krótka. Więcej! WIĘCEJ! ;-)

2. Phantom of Mars
Po dłuższym namyśle uznałem, że ta mapka według mnie zasługuje na drugie miejsce.
:+: Ah ten początek! ;-) Naprawdę dobra robota. Gdzieś tam drzemie ukryty klimat hl1.
:-: Ah ten koniec! :neutral: Teleporty, labirynty - jednym słowem psychodela. Dobrze się zaczeło, mogło się lepiej skończyć.

3. misjanamarsa
Niektórych może zdziwi co ta mapka robi na ostatnim miejscu, ale cóż. Kwestia gustu.
:+: Keypady, animacje, specyficzny rodzaj humoru.
:-: Jak dla mnie dużo błędów w oświetleniu. Czasami jest całowicie ciemno. Czasami mrygające światło doprowadzało mnie to białej gorączki, ale cóż. W końcu SUX - 69 w okresie swojej świetności nie jest.
I skąd do licha wziąc numer do keypada? Wysyłasz na sms za opłatą? ;-)

Stało się tak, jak przewidywano na początku konkursu. Nikt nie zrobił widoku marsa na mapce. :mrgreen:

ps. co do mojej mapki, to proszę o uwagi w temacie do dyskusji. :razz:

Tytuł:
PostNapisane: 16-07-2009, 7:49 
Admin

1. Phantom of Mars:
Druga mapa, jaką włączyłem. Od razu widać ciekawsza. Ciasny pokoik, broni nie ma, wszędzie propy, trzeba poskakać, żeby się wydostać. A jak już wychodzę to tu mi 3 headcraby :) Łom trzeba znaleźć. Początek bardzo mi się podoba. Hangar już mniej. Ogólnie jest ok, ale zdecydowanie za mało tu rzeczy. Idąc dalej mało amunicji, bawimy się physcannon'em w labiryncie - fajnie, ale... nie ma wyjścia :) No to włączam noclipa i jestem. Nie zabardzo rozumiem tych portali. Co to, skąd to i po co to? Po drugim teleporcie scieżka, jak sądzę, mocno inspirowana moją ulubioną grą Max Paynem :) Tylko, że tu też nie wiadomo po co to. Na zakończenie rozwalamy "coś". Ale po co? Co to było? Nie wiadomo. Zresztą i tak do pola siłowego szedł po ziemi kabel. Ja bym go przeciął :) Ogólnie mapka fajna, tylko trochę się kupy nie trzyma to wszystko, co zobaczyłem.

2. misjanamarsa
Zdecydowanie najlepszy początek. Duże, ciekawe pomieszczenie. Dalej niestety tylko przemierzyłem noclipem z braku czasu, ale widać, że jest to mapka większa niż pozostałe. Wrogów troche jest, +. W tą mapkę można pograć, szkoda tylko, że tak mało wszędzie tu detali. Gdyby autor położył większy nacisk na szczegóły, propy mapka ta miałaby u mnie szanse na złoto.

3. Deserted Countown:
Początek wygląda obiecująco. Znajdujemy przejście za beczką :) Potem niestety gorzej - wychodzimy na zewnątrz - ogromny model rakiety robi wrażenie (aż marzyłem, że zobaczę ją startującą - dlaczego nikt się o outro nie pokusił? / o intro zresztą też). Niestety za mało tutaj jakichkolwiek detali. :( Amunicji nie brakowało, zabiłem kilku (możnaby chociaż tu więcej wrogów dać, żeby mapa trwała dłużej niż chwilę. Wchodzę w jakiś tunel ze światłem... I koniec? Zdecydowanie za krótko.

4. Mars002:
Niestety, mapka słaba. Koncepcja gry "idź przełącz wróć przełącz, itp. niestety do hl się nie nadaje". Za mało strzelania, to napewno. Wystarczyło po włączeniu prądu zespawnować trochę wrogów i już byłoby ciekawiej. Wielki magazyn (ten z wodą) - z góry wygląda całkiem ciekawie tylko... nie mamy nawet po co na tą górę wchodzić. Podsumowywując niestety zawiewa nudą. Na + oświetlenie przy schodach (lampy pod schodami) - dało to bardzo przyjemny i ładny efekt, niestety była to chyba jedyna rzecz jaka na mapce mi się podobała. Bardzo krótko.

darmowe wypracowania ogame sms aukcje prowizje

Tytuł:
PostNapisane: 16-07-2009, 7:55 
Admin

[center]Oceny proszę oddawać do końca tygodnia. Głosy będą zliczone na przełomie niedzieli i poniedziałku[/center]

[center]Na chwilę obecną wyniki wyglądają tak:
1. Phantom of Mars .1
2. Desertet Countdown .2
3. Misja na Marsa .3
4. Mars 002 .4[/center]

Tytuł:
PostNapisane: 17-07-2009, 8:36 
Moderator

Podziękował: 0
Ma podziękowań: 15
Generalnie tylko numerek jeden "coś" poszedł pod tytuł, reszta leży i po prostu kwiczy jak by to można było nazwać.

1. Desertet Countdown

Krótka mapka i obrazowo przedstawiona szkoda jedynie braku outra jak się leci w kosmos było by idealnie.

2. Phantom of Mars

Mapka dobrze wykonana ale co z tego jak ni jak ma się do tematu? jakieś łażenie i szukanie ch... do dupy za przeproszeniem. To nie jest pod temat ale z pośród wszystkich ostatnich 3 map najlepiej wykonana.

3. Misja na Marsa

Autor tutaj też się popisał tylko umiejętnościami technicznymi i brakiem wyobraźni co do lokalizacji. Może chodzenie i klepanie tych kodów i oczywiście ich szukanie jest misją na marsa? Za dużo chodzenia i również szukanie ch... do dupy. Wybacz ale misja na marsa to nie jest. Umiejętności skryptowania widać na kilometr i za to duży plus.

4. Mars 002

Tu się zaczynało jak na miejsce nr. 2 niestety skopane wszystko tak jak się skopać dobry pomysł. Duże drzwi wielkie przejścia wszystko ładnie się zapowiadało i mogło być dobrze lecz autor mapy stwierdził że szkoda się przepracowywać tylko nawalić mase npc w jednym hangarze i "róbta co chceta" nie nie inaczej można było to wykonać. Jednym słowem za mało było wypitych kaw przy tworzeniu tej mapy.

Tytuł:
PostNapisane: 19-07-2009, 3:07 
Admin

Podziękował: 4
Ma podziękowań: 18
Wszystkie mapki trzymały poziom i w paru miejscach miałem problem (pomijając problem z reinstalacją steama, który z jakiś powodów odmówił współpracy), jednak ostatecznie moja lista wygląda tak:

1. Deserted Countdown
Trudno było mi się zdecydować na pierwsze miejsce, natomiast po namyśle trafia tutaj właśnie Deserted Countdown, mapka jest ładna - super widok na rakiete, ma gameplay - dobrze użyta woda, wszystko ładnie zgrane w czasie, prowadzi gracza za rękę od początku do końca. Tego czego mi tu brakuje, to jak chyba każdemu - outro... ehh.. każda mapa jak mapa, ale kończąc tą, aż się cisnęła myśl "no to teraz będzie outro hyhy.. ciekawe".. a tu nic :D tak więc niestety na sam koniec taka nie fajna niespodzianka :P Cała reszta RZĄDZI :}

2. Phantom of Mars
Tak jak poprzedniczka, prowadzi gracza za rękę, daje mu do rozwiązania trochę zagadek, daje mu trochę postrzelać, ale nie daje się zgubić.. próbuje dostarczyć jak najwięcej przyjemności, to mi się bardzo podobało. Jak chodzi o grafikę, to bez wodotrysków, ale wszystko wystarczająco ładne by dostarczać przyjemność z gry. Cudne outro, i gdyby zawierała jakieś ładne widoczki to trafiła by u mnie na pierwsze miejsce, bo naprawdę, gdybym mógł to bym dał obie na pierwsze :D

3. mars002
Całość się trzyma kupy, i nawet nie brzydka, lecz graficznie widocznie widać różnice między tą mapą a zdobywczyniami 2 pierwszych. Nie podobało mi się zabijanie łomem bandy zombie.. naprawdę.. dużo więcej było by radochy z gry gdyby móc rozwalić je z czegoś śmieszniejszego (RPG etc..) :D Potem kiedy się wreszcie uzbrajamy po zęby, a nawet prawie Doga dostajemy, to pojawia się napis koniec :P Podsumowójąc, następnym razem więcej broni, więcej detali i brak biegania po długich nie ładnych, kwadratowych korytarzach.. bo to tylko marnowanie czasu gracza... Cała reszta jest OK, gdyby udoskonalić parę wymienione przeze mnie rzeczy to bym nawet z chęcią ją przeszedł jeszcze raz.

4. misjanamarsa
Piękne! menu z marsem w tle (o to chodziło, trzeba trzymać się tematu). Początek też miodzik.. Wchodzimy do śluzy, myśląc "to będzie zabawna mapa", przechodzimy przez parę drzwi, rozwalamy parę zombiaków.. i na tym się zabawa kończy. Gdyby w tym miejscu uciąć to zdecydowanie za mało na 1sze czy 2gie miejsce, a i na 3cie brakuje. Osobiście nie znalazłem ani jednego kodu, oczywiście to nie moja wina !! :D to mapka ma gwarantować rozrywkę i tak jak wspominałem to podczas oceny wszystkich poprzednich mapek prowadzić gracza za rękę. Na misjanamarsa jak dla mnie to nie zadziałało, utknąłem i po 10 minutach szukania jakiegokolwiek kodu lub przejścia musiałem wpisać "sv_cheats 1; bind MOUSE3 noclip".. wtedy też zobaczyłem, że mapka jest większa, i nawet 'doleciałem' o miejsca gdzie można sobie trochę postrzelać, co było bardzo fajne. Jednak, mimo niezaprzeczalnych zalet w postaci menu, początku, mechanizmu działania keypadów (WOW!), jest to jedyna mapa gdzie nie doszedłem do końca bez 'pomocy' i dlatego trafia na koniec.. sry, takie są moje kryteria oceny :P

The yield of 15 megatons was two and a half times what was expected.(...) high yield was a laboratory error made by designers of the device (...)

Tytuł:
PostNapisane: 22-07-2009, 11:23 
Admin

A więc wyniki mają się tak:

Kod:
| 2 | Deserted Countdown  | 3 2 2 1 3 1 1 | 13 | 7 | 1,86 |
| 3 | misjanamarsa        | 1 - 3 3 2 3 4 | 16 | 6 | 2,67 |
| 4 | mars002             | 4 3 4 - 4 4 3 | 22 | 6 | 3,67 |
--- -----------------------------------------------------

Gratuluję zwycięzcy oraz wszystkim uczestnikom! W kwestii nagród proszę o kontakt na mój mail - raven22[at]tlen.pl

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]